O nas

Organizatorji taborov smo mladi iz Kozjega in okolice, ki želimo s pozitivno energijo in zanimivimi projekti popestriti dogajanje na Kozjanskem.

Kdo smo?

ŠIK Kozjansko – Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem Kozjansko

Že 15 let skrbimo za organizirane poletne počitnice za otroke. V ta namen skozi poletje izvajamo tabore na katerih se otroci srečujejo z novimi in novimi aktivnostmi.

Poletne počitnice so namenjene širjenju obzorij in spoznavanju novih prijateljev ter pridobivanju dodatnih znanj za izboljšanje samostojnosti ter odgovornosti. Otroci v taboru sami skrbijo za svoj red in čistočo ter se samostojno pripravljajo na vse aktivnosti pod nadzorom mentorjev. Otrokom poskušamo s sodelovanjem različnih zunanjih sodelavcev čim bolj popestriti poletne počitnice. Obiščejo nas vojaki, gasilci, reševalci, policisti, ki nam predstavijo svoje poklice. Našo ekipo sestavljajo mladi animatorji, ki so večinsko naši nekdanji udeleženci.

NAŠA EKIPA

Animatorji na taborih so mladi iz ožjega družbenega okolja, s čemer povezujemo našo socialno noto s projektom ŠIKOVIH 50. Mlada in energična ekipa je sestavljena iz nekdanjih udeležencev tabora, ki skrbi za varstvo, animacijo, smeh in veselje med udeleženci. 

Blaž Hartl
uni. dipl. inženir agronomije

Soustanovitelj Zavoda ŠIK in navdušen ljubitelj tenisa ter certificiran teniški trener, je pri samem taboru prisoten od samega začetka. Blaž je domačin iz Kozjega, ki svoj delovni in prosti čas posveča pestremu dogajanju v Kozjem. Preko teniške šole Zmajko pod okriljem TK Kozje mladim približuje tenis, kot aktiven član različnih športnih društev pa je aktiven še na preostalih športnih področjih.

Iztok Štus
uni. dipl. ekonomist

Soustanovitelj Zavoda ŠIK in nekdanji nogometaš ter nogometni trener, sedaj pa v lokalnem okolju deluje v Kozjanskem dvoru. Iztok je prav tako domačin, prisoten pri različnih društvih ter organizator različnih družabnih dogodkov. Prav tako je s taborom povezan od samih začetkov.

O taboru

Smo tabor s 14 leti bogatih izkušenj. Do sedaj se je taborov udeležilo več kot 2.500 otrok iz celotne Slovenije. Ponosni smo na raznolikost, ki jo zagotavljamo. Otroci se srečajo z različnimi športi, pestro animacijo, obiščejo vodno zabaviščni park Aqualuna, se s kanuji vozijo po reki Bistrici, ki teče v neposredni bližini tabora in še veliko več.

Pester in raznolik program je vsekakor naša prednost, k temu pa lahko dodamo še bivanje v neokrnjeni naravi ter popoln odklop od vseh tehnoloških naprav. Vse aktivnosti tabora so na enem mestu, udeleženci pa lahko prosto izbirajo med ponujenimi možnostmi brez vnaprejšnje odločitve.

Naši začetki

Tabori za otroke so prvič zaživeli leta 2009. Ideja o taboru oziroma takrat še Tenis kampu in kasneje Športnemu taboru Kozje se je porodila iz preprostega razloga, kako čim bolje motivirati lokalno mladino in jo preusmeriti k bolj zdravemu načinu življenja.

Od takrat se je tabor širil in z dobrim delom se je vsako leto povečevalo tudi število udeležencev. Leta 2011 se je Tenis kampu pridružil še Nogometni kamp. Tistega leta smo prvič omogočili nočitve in naleteli na pozitiven odziv. Naslednje leto je tako iz obeh športnih panog nastal Športni tabor Kozje, ki je gostil 65 otrok iz mest po vsej Sloveniji.

V vseh letih delovanja nas je tako obiskalo že več kot 2.000 otrok, ki se z veseljem in redno vračajo.

Naše poslanstvo

Naše poslanstvo in motivacija za prihodnost sta veselje in sreča otrok in mladine. Skupaj z njimi vsako leto rastemo in se z njimi razvijamo. Ker so mladi naša prihodnost, jim želimo prikazati zdrav način življenja v sožitju z naravo.

Še niste prijavili svojega otroka?

Prijava na tabor