Velika dodana vrednost naših taborov je čisto doživetje narave, kar pomeni, da v času poletnih počitnic v Kozjem otroci ne uporabljajo telefonov in drugih elektronskih naprav.

Verjamemo, da je osebni stik ter s tem razvita komunikacija in razumevanje ena izmed najpomembnejših lastnosti človeka. Ker moramo slednje razvijati že v otroštvu, smo se odločili, da so na taboru prepovedani tehnološki pripomočki. Komunikacija tako poteka zgolj osebno.

Mnogi otroci in odrasli se srečujemo z dnevno prekomerno uporabo telefonov in drugih naprav z zasloni. Njihov vpliv pa je velikokrat lahko tudi pretežno negativen. Uporaba poleg sevanja in modre svetlobe vpliva tudi na kognitivne procese. Natančneje prekomerna uporaba vpliva na pozornost, spomin in govor. Ena najbolj izrazitih negativnih učinkov pa je vsekakor zasvojenost in odvisnost od mobilnih naprav.

Strokovnjaki opozarjajo, da naj bo pri otrocih od šestega leta dalje meja pri uporabi elektronskih naprav z zasloni (telefoni, računalniki, tablice) za prosti čas največ dve uri na dan, v najboljšem primeru pol ure dnevno. Pri tem je pomemben poudarek, da v tem primeru uporaba ne sme zmotiti spanja ter telesnih in drugih aktivnosti, potrebnih za otrokov razvoj. Toliko o omejitvah, še bolj kot to pa je pomembna vrnitev k naravi. In ravno to zagotavljamo v naših taborih.